torsdag 30. juli 2009

Styrketrening for flat mage

Tar du mange sit-ups uten å se resultater? Her har du 4 enkle og øvelser som virker på hele magen og gir deg en sprek mage og en smal midje.
Best resultat vil du få om du tar 2-3 sett med 8-20 repetisjoner.

Øvelse 1
Ligg på ryggen med bena rett opp og i hofteavstand/bredde. Strekk armene opp foran deg i linje med skuldrene. Stram magemusklene og senk bena 45 ° . Så strekker du armene mot ditt venstre ben samtidig som du løfter dette benet til det er i linje med hoften. Senk venstrebenet tilbake. Gjenta med høyre ben.

Øvelse 2
Denne øvelsen styrker magemusklene fra alle retninger, og den konstante bevegelsen tvinger deg til å isometrisk stramme magemusklene. Denne øvelsen gir deg en komplett trening av magemusklene i en bevegelse. Ligg på ryggen med knærne bøyd, føttene flat på gulvet og hendene bak hodet. Løft skuldrene opp fra gulvet til du kjenner det tar godt i magemusklene, bøy overkroppen rundt i en liten sirkulær bevegelse i klokkeretning (fra 6 til 9 til 12 til 3 og tilbake ned til 6) Neste repetisjon går du motsatt retning.

Øvelse 3
Ligg med magen på en Bosu (balanseball) med rette ben og håndflatene flatt på gulvet mens du ser ned. Stram korsrygg og sete mens du løfter bena. Hold denne posisjonen så lenge du kan. Senk bena til de så vidt berører gulvet. Repeter.

Øvelse 4
Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene flatt på gulvet og hendene bak hodet. Press hoftene opp fra gulvet til bare skuldrene, hodet og føttene har kontakt med gulvet. I denne stillingen strammer du magemusklene og løfter hodet og nakken opp fra gulvet. Hold stillingen litt før du senker deg tilbake, og gjenta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar