fredag 9. desember 2011

Hjemmelaget gelèfigurer1 pakke freia gelè
3/4 dl vann
4 gelatinplater
sukker
små former

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp vannet, ha i gelèn og rør til sukkeret er løsnet. Ha i gelatinplatene. Dekk en form 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren over - det skal bli et tynt lag. Sett kaldt til det har stivnet (2 - 3 timer). Nå kan du trykke ut former og dyppe de i sukker, så har du fine egne seigmenn, bare mye bedre enn de i butikken :)

4 kommentarer:

 1. Hei. Er d noen av smakene som blir spesielt gode? Kanskje noen som man kan blande? Jeg tenker på colageleen kanskje? Jeg har en sønn på 10 år og vi tenkte å lage 2-3 smaker. Kan du anbefale noen? Og en ting til : blir konsistensen omtrent som seigmenn etter at de har blitt dekket med sukker eller blir de mer klissete? Hilsen minikokken Andreas og den litt (!!!) eldre kokka Lena.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Mine favoritter er nok bringebær og boysenbær. Nå har jeg laget blåbær også, men har ikke blandet noen smaker. Det var et godt tips så det skal jeg prøve neste gang 😊

   Slett
 2. Hei! Lager du gelen på vanlig måte, og så tilsetter det andre i oppskriften?
  Jeg brukte 3 pk men ble jo nesten ikke noen seigmenn pga for lite vann..
  Jeg er helt blank her...

  SvarSlett
 3. Jeg laget på halve mengden vann, men da blir de veldig seige. har prøvd med 2/3 av vannmengden og det var mye bedre. Lykke til med baksten!

  SvarSlett