fredag 17. juli 2009

Lasagne



1 stk rødløk
1 stk gulrot
1 stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
0,5 kg kjøttdeig
2 stk tomatbokser
1 ss sukker
5 ss flytendekyllingbuljong, eller én buljongterning
1 dl rødvin
150 g ost
0,5 stk sitron, finrevet skall av (kun det gule)
4 dl melk
2 ss smør
2 ss hvetemel
300 g pastaplater
salt og pepper
Finhakk løk, gulrøtter og stangselleri. Ha dem i en stekepanne på middels varme med kjøttdeigen. Stek til løken får litt farge og ha i hvitløken og stek videre i ett minutt. Ha i hermetiske tomater, sukker, flytende kyllingkraft og rødvin. Kok videre i ca 10 minutter eller til det meste av væsken er fordampet. Smak til med salt og pepper
Lag ostesaus
Smelt smøret og ha i mel, rør godt og la det putre i ett minutt før du har i litt og litt av melken. La det koke opp mellom hver gang. Bland inn ost og sitronskall.
Dette skal i en ildfast form, legg lagvis pasta, saus og kjøtt. Topp med litt ost før du setter den i ovnen i ca 30 min på 200 grader - eller til osten har smeltet og pastaen er kokt. Server gjerne med salat og bagetter.
GOD MIDDAG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar