tirsdag 21. april 2009

Dessert - sjokoladefondant

En god, men mektig dessert.
300 g usaltet smør
300 g mørk sjokolade (bitter)
6 eggeplommer
6 egg
170 g farin
30 g hvetemel

Fremgangsmåte:
Smelt sammen smør og sjokolade meget sakte på meget lav varme.
Pisk eggeplommer, egg og sukker i en stor bolle til sukkeret er oppløst.
Tilsett sjokoladeblandingen og pisk på lav hastighet.
Sikt melet og tilsett i et par omganger. Pisk i 10 sekunder etter hver gang.
La røren avkjøle i 15 minutter.
Sett ovnen på 175 grader. Pensle 10 individuelle kakeformer eller ringer (ca. 10 cm i diameter) med usaltet smør og legg dem på et stekebrett.
Pisk sjokoladerøren i noen få sekunder. Fordel sjokoladerøren i formene. De skal være ca. ¾ fulle. Stek på midterste rille i 8-10 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl i 1 minutt.
Hell ut kakene på serveringstallerken som du har helt smeltet sjokolade i mønster på. Topp fontanten med smeltet sjokolade, bær og mynte. Pynten kan du jo selv velge. Det er også godt med vaniljeis, karamelliserte nøtter o.l.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar