tirsdag 6. desember 2011

Hjemmelaget marshmellows2 1/2 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g)
450 g sukker
1 1/2 dl lys sirup
olje
sukkertermometer
litt melis, kokosmasse eller finhakkede nøtter
en bakeform, ca 20x30 cm
plastfolie

Først, ha 1 1/4 dl (125 m) vann i en bolle (gjerne den som evt. tilhører en kjøkkenmaskin) og dryss over gelatinpulveret. Sett til side.

Gjør klar formen: legg plastfolie over bunnen (med ekstra overheng), og smør med olje.

Ha sukker og sirup i en kasserolle, tøm over resten av vannet (1 1/4 dl). Varm forsiktig opp til sukkeret har løst seg opp, så kan du skru opp varmen slik at det koker. La dette koke til sukkertermometeret viser 130 C (det er ok om det går opp til 140, men temperaturen bør ikke være under 130 C)

Pisk gelatinblandingen litt i bollen først, deretter kan du begynne å tømme i sukkersirupen, litt om gangen mens vispene går. (Pass på at du tømmer ned langs innsiden av bollen, dersom sirupen treffer vispene kan den lage tråd-lignende sukkerkrystaller, og det vil man ikke ha i marshmallowsene.) Når all sirupen er tømt inn, fortsett å visp helt til blandingen er blitt tykk og fin. Du vet at den er ferdig når den oppfører seg litt som myk tyggegummi. Jeg hadde også oppi noen dråper rød konditorfarge siden jeg ville ha lyserosa marshmallows, men det gjør du som du vil med.

Hell over i den foliekledde og smurte formen, stryk blandingen litt utover med en slikkepott som du også har smurt litt med olje. Legg også et stykke plastfolie over overflaten, men husk å smøre også dette godt med olje!

Sett formen i kjøleskapet i et par-tre timer, eller til overflaten kjennes fast ut når du trykker ned fingeren. Ta deigen ut av formen og ta av plastfolien, så kan du skjære i så store eller små biter du vil. Husk å smør kniven din med litt olje, ellers får du nok problemer... Vær forberedt på litt kliss. Rull bitene i melis eller kokos etter ønske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar