tirsdag 15. mai 2012

17. mai kake
Marengsbunn
4 stk eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik (kan sløyfes)

Fyll
1 pk ferdig vaniljekrem (eller lag selv)
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Frukt etter ønske. Her har jeg brukt jordbær, bringebær, rips og blåbær - så fikk jeg en ekte 17.mai kake i rødt, hvitt og blått :)

Slik gjør du:
Stekeovn 160 °C, ca 1 time
1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2. Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt.

4. Bland vaniljekrem og pisket krem (fløte og sukker) og ha det over. Pynt med friske bær.

TIPS:
Bruk gjerne andre typer bær eller frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.

1 kommentar:

  1. nam nam, du er flink:) klem fra "lillesøster"

    SvarSlett