mandag 29. juni 2009

Sanghefte og bordkort til bryllup




Vi var i bryllup forrige helg og da laget jeg sangheftet til bryllupet mens bruden laget bordkort selv. Vi traff på fargen også enda vi ikke hadde snakket om annet en lyserosa - også ble det akkurat lik farge. Fint og enkelt som passet perfekt i lokalet og til brudeparet. Det var et fint bryllup :)

lørdag 27. juni 2009

Sommerdessert - is


Nå i denne fantastiske varmen, er det veldig godt å kjøle seg ned også innvendig. Denne dessert--isen var veldig god på verandaen i 28 grader og stekende sol.
Is - det du måttee ønske eller ha
Vaffelkjeks
Ferske jorbær - gjerne fra hagen om du har. De synes jeg er aller best.
Jeg har fått høre at det er flere fra min hjembygd som er innom min blogg og det setter jeg utrolig stor pris på- Takk til alle dere som er innom bloggen min og som liker det jeg blogger om og kommer med gode tips og ideer .TUSEN TAKK!

fredag 26. juni 2009

Maling/Oppussing



Etter at vi flyttet inn i vårt nye hus, så har vi hatt masse jobb blant annet med maling. Derfor er møbler og enkelte andre ting ikke vært prioritert. Nå har jeg endelig fått malt seng og nattbordene og ble veldig fornøyd. Her ser du bildene før og etter at jeg malte - ble det ikke stor forskjell? Jeg likte iallefall møblene mye bedre i rommet nå som de er malt. Man trenger ikke kjøpe nytt - men kan pusse opp det man har og det blir minst like fint :=)

tirsdag 23. juni 2009

Kake til bestevennen sin

Min søsters beste venninne ønsket seg kake i bursdagsgave, dette til min søsters store fortvilelse. Venninnen er en veldig flink konditor så min søster fikk noe prestasjonsangst :=)
Dette ble resultatet da hun fikk oppskriften på min pavlova-kake og laget denne flotte gaven til sin beste venninne.

mandag 22. juni 2009

Bryllupsgave



Vi i venninnegjengen har startet en tradisjon med å gi hverandre et album med gamle bilder i bryllupsgave. I helgen var jeg i bryllup til ei venninne og da la jeg inn blant annet dette og mye mer i albumet. Det er veldig koselig å gjøre dette og det blir mye latter når en ser tilbake på gamle bilder og hva en har gjort tidligere. En fin tradisjon som vi ønsker å beholde så får vi håpe at hele venninnegjengen en dag får hvert sitt slikt album :=)




søndag 21. juni 2009

Fotoshoot med Pussi






Ikke alltid lett å få tatt bilder av en leken katt, men av og til så får en noen fine bilder. Katten er 4 år, men er fortsatt veldig leken og tror han er hele familiens lille hund - er med over alt og på alt :)

tirsdag 16. juni 2009

Fiskegrateng

Dette er til to aluminiumsformer (lager alltid minst to for da har jeg en i fryseren)

4 dl fisk uten skinn og bein (sei eller torsk er best synes jeg)
2 dl kokt makaroni

GRATENGSAUS
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
1,75 ts salt
1 krm pepper
1 krm revet muskatnøtt
3 egg
finhakket dill
strøkavring

Varm ovnen til 200 ºC.
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk . Spes det med varm melk, er det lettere å få en klumpfri saus. Kok opp sausen under omrøring. Smak til med salt og krydder. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, fisk, makaroni og finhakket dill. Stivpisk eggehvitene og vend/ skjær dem forsiktig inn i gratengsausen. Fyll gratengen i to aluminiumsformer (eller andre former som er smurt). Dryss over strøkavring. Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200 ºC i 40-50 min. Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom. Server med kokte poteter, råkost og smeltet smør.

mandag 15. juni 2009

Biffsnadder


Biffsnadder - god og lettvin middag
Ris
Bernaisesaus
Biffkjøtt - her brukte jeg ytrefilet av okse, men det finnes mange muligheter
Paprika
Løk
Sjampinjong

søndag 14. juni 2009

Smørbrød/Sandwich

I sommervarmen er jeg mest glad i kald mat. Dette smørbrødet er alltid en suksess, særlig på båttur på vannet hvor all mat smaker mye bedre enn hjemme.

1 Ciabatta
1 kyllingfilet krydres eller marineres og stekes
Kremost som du tilsetter løk og hvitløk (smøres på ciabattaen i stedenfor smør)
Salat
Rødløk
Tomat
Agurk
Paprika

Mange gode smaker sammen, som passer fint i sommervarmen

torsdag 11. juni 2009

Bilder

















Jeg er ingen fotograf, men jeg liker å ta bilder. Her er noen av bildene jeg tok av Lykke, som jeg er tante til. Liten søt jente på 1/2 år, som dere ser blid og fornøyd også :)

onsdag 10. juni 2009

Middag med skinkebiff



Dagens middagstips:
Ris
Skinkebiff
Brokkoli
Tomater
Peppersaus
God og næringsrik hverdagsmat.
Bon appetit!

tirsdag 9. juni 2009

Melon

Fem om dagen.....nesten...
Ved å spise melon så får du tre ting på en gang: spist, drukket og vasket ansiktet. Vel de to første er iallefall riktig, men det finnes vel bedre måter å vaske ansiktet på (det må i allefall gjøres ofte etter at en har spist melon).

Velkjent forrrett er melon og skinke her med en litt anderledes vri - loffeskive, spekeskinke, honningmelon og litt chili.

Meloner består nesten bare av leskende og velsmakende vann, nesten 90% dvs at 100 g melom gir deg ca 20 kcal - ikke rart at en kan spise så mye av denne med god samvittighet. Itillegg får en i seg vitamin A, B og C. Derfor blir min oppfordring NYT SOMMERFRUKTEN!

mandag 8. juni 2009

Giveaway

Vil du vinne dette smykket? Gå inn på MONOME, følg instruksene der og bli med i trekningen du også! Eieren av bloggen er fantastisk flink til å lage smykker - virkelig verdt et besøk :)

fredag 5. juni 2009

Verdens beste boller


Denne oppskriften har jeg fått av min mor, og disse bollene faller alltid i smak både hos store og små.
150 g margarin
6 dl melk
2 egg
50 g gjær
2 dl sukker
1/2 ts salt
kardekomme
ca 1 kg hvetemel
Stekes i ovnen ved 225 grader i ca 10 minutter.
LYKKE TIL MED BAKSTEN!

onsdag 3. juni 2009

Smoothies

bilde 1
bilde 2 bilde 3

Jeg er veldig glad i smoothies og kan lage meg det ofte til kveldsmat.
Her har du oppskrifter på tre gode smoothies

Jordbær og pære-smoothies (bilde 1)
6 jordbær
3 isbiter
ca 1 ss melis
1/2 pære i biter
1 dl melk

Skogsbær- smoothies (bilde 2)
1/2 dl skogsbærblanding
1 dl skogsbær yoghurt
1/2 dl kirsebær yoghurt

Jordbær-smoothies (bilde 3)
6 jordbær
3 bringebær
1/2 dl kirsebær yoghurt
1 dl jordbær yoghurt
En joy!

mandag 1. juni 2009

Webshop

En god arbeidskolega av meg har åpnet denne fantastiske webshop-en, virkelig verdt et besøk. Klikk her for å komme inn på hennes fryd+shop