tirsdag 16. juni 2009

Fiskegrateng

Dette er til to aluminiumsformer (lager alltid minst to for da har jeg en i fryseren)

4 dl fisk uten skinn og bein (sei eller torsk er best synes jeg)
2 dl kokt makaroni

GRATENGSAUS
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
1,75 ts salt
1 krm pepper
1 krm revet muskatnøtt
3 egg
finhakket dill
strøkavring

Varm ovnen til 200 ºC.
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk . Spes det med varm melk, er det lettere å få en klumpfri saus. Kok opp sausen under omrøring. Smak til med salt og krydder. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, fisk, makaroni og finhakket dill. Stivpisk eggehvitene og vend/ skjær dem forsiktig inn i gratengsausen. Fyll gratengen i to aluminiumsformer (eller andre former som er smurt). Dryss over strøkavring. Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200 ºC i 40-50 min. Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom. Server med kokte poteter, råkost og smeltet smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar