1/2 kg lys sirup
1/2 kg smeltet margarin
1 kg sukker
Alt dette smeltes i en kjele og røre til sukkeret er oppløst.
Ta i kefir etter at det andre har smeltet. Alt det flytende blandes også
sukkeret.
1 beger med seterrømme røres godt.
Ha oppi 3 – 4 egg (3 store eller 4 små). Tilslutt tar du opp i
4 ts hornsalt
4 ts natron
Mel til passe deig. Ca 2 1/2 kg.
Deigen må være løs.
Stå til neste dag
Kjevle litt tjukke lefser. Stikkes ut.
Prøv å bruk så lite mel som mulig. Ellers kan de bli tørre.
Eg saknar framgangsmåte her.... Kan du hjelpe meg?
SvarSlettFremdeles ingen fremgangsmåte?
SvarSlettFremgangsmåten står da fint forklart? D synes i hvert fall jeg og d er første gang jeg lager lefser. De ble kjempegode! Tusen takk for oppskrift på deilige lefser. Litt for deilige faktisk for de er spist opp allerede, så jeg må lage flere.....
SvarSlettHehe.... ;0)