Noen dager er det godt med noe ekstra godt til middag. Hvis vi skal lage noe ekstragodt blir det ofte indrefilet av storfe - det er noe av det beste vi får.
150 g indrefilet av okse per person
Bakt potet
Kryddersmør (melange, biffkrydder, hvitløk, salt og pepper)
Sjalottløk (stekes lett i pannen)
Bernaisesaus (kjøp pose eller lag selv)
Bon apetitt!
Hjemmelaget bernaisesaus
1 dl tørr hvitvin
½ dl hvitvinseddik
1 stk finhakket sjalottløk
½ ts grovmalt pepper
2 ss hakket frisk estragon
1 ss hakket frisk kjørvel
3 stk eggeplomme
250 g klaret smør
evt. ½ stk sitron
½ ts salt
¼ ts pepper
½ dl hvitvinseddik
1 stk finhakket sjalottløk
½ ts grovmalt pepper
2 ss hakket frisk estragon
1 ss hakket frisk kjørvel
3 stk eggeplomme
250 g klaret smør
evt. ½ stk sitron
½ ts salt
¼ ts pepper
1. Ha hvitvin, hvitvinseddik, sjalottløk, grovmalt pepper og halvparten av estragonen og kjørvel i en liten kjele. Kok inn til halv mengde.
2. Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem sammen. Spe med væsken og rør godt hele tiden. Sett bollen i vannbad, ca 65 ° C, og pisk til det er blir luftig og tykt, nesten som eggedosis. Spe så med klarnet smør, litt av gangen mens du rører godt. NB! Det er viktig å være forsiktig så det ikke blir for varmt, ellers kan sausen skille seg.
3. Smak til med salt og pepper, og juster smaken evt med litt sitronsaft, hvis sausen trenger mer syre. Tilsett resten av estragon og kjørvel like før servering for friskhet og smak.
2. Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem sammen. Spe med væsken og rør godt hele tiden. Sett bollen i vannbad, ca 65 ° C, og pisk til det er blir luftig og tykt, nesten som eggedosis. Spe så med klarnet smør, litt av gangen mens du rører godt. NB! Det er viktig å være forsiktig så det ikke blir for varmt, ellers kan sausen skille seg.
3. Smak til med salt og pepper, og juster smaken evt med litt sitronsaft, hvis sausen trenger mer syre. Tilsett resten av estragon og kjørvel like før servering for friskhet og smak.
Ser godt ut Marit :)
SvarSlettKos deg videre i ferien - den er plutselig over!
Hilde :)