søndag 13. november 2011

Kanelsnurrer






ca. 20 store kanelsnurrer
  • 1 kg hvetemel
  • 3-4 ts malt kardemomme
  • 200 g sukker
  • 50 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 6 dl melk, lunken
  • 150 g smør, romtemperert og i biter
  • malt kanel, sukker og smeltet smør til fyll
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha mel, kardemomme og sukker i miksebollen. Smuldre gjæren mellom fingrene og bland i melet. Ha i egget og start maskinen. Hell melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er i, økes hastigheten. Elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter. Ha i smøret og kjør til alt smøret er godt blandet inn og deigen er glatt og smidig, ca. 10 minutter. Dekk bollen til med plast og la deigen heve i 1 time og 30 minutter.
Ha deigen ut på et oljet bord og kjevle ut et rektangel, ca. 1,5 cm tykt. Pensle på et lag med smeltet smør og strø på sukker og kanel. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs. Del deigen i strimler på tvers, ca. 2-3 cm brede, tvinn dem og knyt dem i en knute. Legg kanelsnurrene over på en stekeplate dekket med bakepapir og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar