mandag 19. mars 2012

Myk sjokoladekrem med hjemmelaget karamellsaus og peanøtter

Myk sjokoladekrem

Del opp 200 gram mørk sjokolade, eller sjokolade du ønsker (jeg brukte dronningsjokolade her)
og ha det i en bolle. Kok opp 3 dl fløte og hell over. Rør til jevn blanding (bruk gjerne stavmikser). Hell så over 3 dl til med kald fløte. Sett kaldt i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne natten over. Pisk sammen til krem rett før servering.

Karamellsaus
1 dl sukker smeltes til karamell, ha over 2 dl varm fløte og la det koke til det blir klumpefritt - rør jevnlig. Trekk av platen og ha i 1 ss meierismør og 1 klype salt. Serveres temperert.

Hakk peanøtter (eller andre nøtter etter ønske) over kremen og server med lun karamellsaus. NYT!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar